Zöldségburger
2005.08.15. 11:33
Az örök kedvenc hamburger házilag, egészséges zöldségekkel! Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók kb 7-8 zöldségpogácsához:
15 dkg burgonya 2 dkg vaj 1 kis fej hagyma 3 nagy brokkolirózsa (fagyasztott is jó) 3-4 cm-es póréhagyma 5 dkg gomba 1 sárgarépa 3 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv vagy fagyasztott) 5 dkg sajt csipet só, bors zsemlemorzsa, liszt, 1 tojás a panírhoz sütéshez olaj tálaláshoz hamburgerzsemle, friss kígyóuborka, salátalevelek
A krumplit meghámozom, kockára vágom, enyhén sós vízben puhára főzöm. A fagyasztott kukoricát és brokkolit szintén puhára főzöm (pár perc), a brokkolit apró részekre bontom. A gombát és a pórét felszeletelem, a répát durvára reszelem. A felkockázott hagymát a vajon megpirítom, hozzáteszem a brokkolit és a pórét, 2-3 percig sütöm. belerakom a gombát, további 1 percig sütöm. Végül a sárgarépát és a kukoricát is hozzákeverem. 2 perc múlva leveszem a tűzről, és míg kihűl, egy mély tálban összetöröm a leszűrt főtt krumplit. A zöldségeket jól összedolgozom a reszelt sajttal, burgonyával, sóval, borssal. Panírozom, majd bő forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Hamburgerzsemlén, friss uborkakarikákkal, salátalevélen kínálom, esetleg egy kevés ketchuppal.
|