♥ﻭ٤ Kreativitás gyerekekre hangolva٤ﻭ♥
Foglalkoztatók
 
Mondókák, versek, énekek
 
Olvasnivalók
 
Receptjeim
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika
Indulás: 2004-11-06
 
Játékok babáknak

Süti, süti, pogácsát,
apjának anyjának,
kedves kis bogarának!
Szemben helyezkedjünk el a picivel, az egyenletes lüktetésre érintgessük az öklünkkel a tenyerét, vagy tapsoltatni is lehet, csak az a fontos, hogy az egyenletest tartsuk. Az utolsó sornál ölelgessük, szeretgessük meg!

Kis hurka, nagy hurka,
tarisznyámat hadd húzza!
Ha nagyot nem adnak,
kicsit is elfogadok.
Az egyenletes lüktetésre magasra emeljük a kezecskéjét, majd ismét leengedjük a combjához. Végén a csattanó az ölelés.

Borsót főztem,
jól megsóztam,
meg is paprikáztam,
ábele, bábele fuss!
A felnőtt mutatóujja a fakanál, gyermek tenyere a lábos. Ebben kevergetjük a borsót, imitáljuk a sózást, a paprikázásnál megcsipkedjük, a végén a tenyerébe tapsolunk. Végül kóstoljuk meg: jó-e, sós-e?

Áspi, kerekes,
útifüves, leveles,
bíbola, bíbola,
pacs, pacs, pacs!
Először köröket rajzolunk a tenyerébe, majd 4levelű lóherét. A bíbola szóval simogatjuk, a végén belepacskolunk a tenyerébe.
Sejtelmesen kezdjük, mintha varázsigét mormolnánk, közben fogozzuk a hangerőt, és a tempót is.

Így lovagolnak a hölgyek,a hölgyek,
A huszárok így ügetnek,
a huszárok így ügetnek,
A parasztok így dövögnek,
a parasztok így döcögnek.
A hölgyek részt kényeskedve, a huszárost kastonásan mondjuk, a parasztosnál dülöngéltessük az ölünkben. A végén csattanóval zárjuk, például leesnek a lóról, felemeljük vagy magunkhoz öleljük a picit.

 
Menü
 
Szerkesztő oldalai
 
Rólunk...
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj