♥ﻭ٤ Kreativitás gyerekekre hangolva٤ﻭ♥
Foglalkoztatók
 
Mondókák, versek, énekek
 
Olvasnivalók
 
Receptjeim
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika
Indulás: 2004-11-06
 
Mit játsszunk? 3. rész

A 2007. februári Kismamából: egyensúlyfejlesztő játékok

Csilingelő zokni (6 hónapos kortól)
Kössünk a baba zoknijára csilingelő csengőt, így hamar észreveszi, hogy ő idézi elő ezt a hangot a mozgásával. Így ez segíti mozgását tudatosan irányítani.

Lovaglás: (8 hónapos kortól)
Hőc, hőc, katona,
Ketten ülünk egy lóra,
Hárman meg egy csikóra,
Úgy megyünk a vásárba!

Közben térdre ültetjük a babát, ritmusra zötyögtetjük.

Pingvinjárás: (2 éves kortól)
Gyermekünk szemből rááll a lábfejünkre, összekapaszkodva lépegetünk.

Kötéltáncos (3 éves kortól)
Tegyünk a földre egy ugrókötelet, adjunk agyereknek egy seprűnyelet vagy esernyőt, majd biztassuk, hogy menjen végig a kötélen egyensúlyozva! Mezítláb vagy zokniban...

Szobrocskáim... (3 éves kortól)
"Szobrocskáim, szobrocskáim, holnap lesz a vásár, azt viszem magammal, aki a legszebb lesz! Változzatok... " -krokodillá, kacsává, pingvinné stb. Errea gyerek(ek) felveszik az adott állatra jellemző helyzetet, majd "bekapcsolásra" (megbökjük) utánozzák az állat mozgását.

Vakvezetés (4 éves kortól)
Csukott szemmel vezessük a gyereket ide-oda, közben mondjuk is, merre megyünk, fellépünk/lelépünk stb.

Gyufaakrobata (4 éves kortól)
Tegyünk a gyerek kinyújtott mutatóujjára egy gyufaszálat, ezzel egyensúlyozva próbáljon meg járni. Ha sikerül, tegyünk még egy ujjára stb.

Koronaherceg (4 éves kortól)
Tegyünk műanyag poharat a fejére, így kell közlekedni, játszani, vacsorázni stb.

Lábbal festő (5 éves kortól)
Vastag filcet kell megfogni a nagylábujjával, másik lábával álljon a papír szélére, így probáljon meg rajzolni! A3-as rajzlap vagy csomagolópapír a legjobb hozzá.

Ügyes pincér (5 éves kortól)
Egy tálcára tegyünk egy teniszlabdát, ezt kell átvinnie egyik szobából a másikba... megfogni tilos!

 

 
Menü
 
Szerkesztő oldalai
 
Rólunk...
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj