♥ﻭ٤ Kreativitás gyerekekre hangolva٤ﻭ♥
Foglalkoztatók
 
Mondókák, versek, énekek
 
Olvasnivalók
 
Receptjeim
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika
Indulás: 2004-11-06
 
Mit játsszunk? 3. rész

A 2007. februári Kismamából: egyensúlyfejlesztő játékok

Csilingelő zokni (6 hónapos kortól)
Kössünk a baba zoknijára csilingelő csengőt, így hamar észreveszi, hogy ő idézi elő ezt a hangot a mozgásával. Így ez segíti mozgását tudatosan irányítani.

Lovaglás: (8 hónapos kortól)
Hőc, hőc, katona,
Ketten ülünk egy lóra,
Hárman meg egy csikóra,
Úgy megyünk a vásárba!

Közben térdre ültetjük a babát, ritmusra zötyögtetjük.

Pingvinjárás: (2 éves kortól)
Gyermekünk szemből rááll a lábfejünkre, összekapaszkodva lépegetünk.

Kötéltáncos (3 éves kortól)
Tegyünk a földre egy ugrókötelet, adjunk agyereknek egy seprűnyelet vagy esernyőt, majd biztassuk, hogy menjen végig a kötélen egyensúlyozva! Mezítláb vagy zokniban...

Szobrocskáim... (3 éves kortól)
"Szobrocskáim, szobrocskáim, holnap lesz a vásár, azt viszem magammal, aki a legszebb lesz! Változzatok... " -krokodillá, kacsává, pingvinné stb. Errea gyerek(ek) felveszik az adott állatra jellemző helyzetet, majd "bekapcsolásra" (megbökjük) utánozzák az állat mozgását.

Vakvezetés (4 éves kortól)
Csukott szemmel vezessük a gyereket ide-oda, közben mondjuk is, merre megyünk, fellépünk/lelépünk stb.

Gyufaakrobata (4 éves kortól)
Tegyünk a gyerek kinyújtott mutatóujjára egy gyufaszálat, ezzel egyensúlyozva próbáljon meg járni. Ha sikerül, tegyünk még egy ujjára stb.

Koronaherceg (4 éves kortól)
Tegyünk műanyag poharat a fejére, így kell közlekedni, játszani, vacsorázni stb.

Lábbal festő (5 éves kortól)
Vastag filcet kell megfogni a nagylábujjával, másik lábával álljon a papír szélére, így probáljon meg rajzolni! A3-as rajzlap vagy csomagolópapír a legjobb hozzá.

Ügyes pincér (5 éves kortól)
Egy tálcára tegyünk egy teniszlabdát, ezt kell átvinnie egyik szobából a másikba... megfogni tilos!

 

 
Menü
 
Szerkesztő oldalai
 
Rólunk...
 

Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon,nagyon sok,asztrológiai, ezoterikus anyag valamint szoftverek találhatóak,mind Neked!    *****    A horoszkóp fontos információk összessége,rendeld meg most és 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp lesz az ajándékod!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos,hogy belenézz,ha most rendeled meg,ajándékod + 3 év elõrejelzés és egy Hold horoszkóp!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!    *****    Pára? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról - KADD IDE!