Pulykaburger házilag!
2005.11.04. 06:57
Répás fasírttal egészségessé tehetjük a hamburgert...
Hozzávalók: (kb 6-8 fasírt lesz)
2 szál újhagyma 4 kisebb reszlet sárgarépa 30 dkg darált pulykahús 1 csokor petrezselyem kb 7 dkg zsemlemorzsa só, bors 1 tojás Sütéshez olaj, tálaláshoz hamburgerzsemle, uborka, paradicsom, saláta
Az újhagymát felkarikázom, összekeverem a reszelt répával, hozzáadom a húst. Megszórom az apróra vágott petrezselyemmel, belkeverem a zsemlemorzsát, tojással összedolgozom, fűszerezem. Vizes kézzel laposabb fasírt-formákat készítek, forró olajban kisütöm. A hamburgerzsemléket félbevágom, alulra teszek egy megmosott, megszárított salátalevelet, néhány karika uborkát, egy szelet paradicsomot, erre kerül a fasírt, esetleg ketchuppal még meglocsolom.
|