Gombás-sajtos csirke penne tésztával
2005.11.04. 07:05
Gyors, finom, laktató... hmmmm!
Hozzávalók: (kb 4 adaghoz)
20 dkg penne tészta (legjobb a színes) 15 dkg gomba 1 zúzott fokhagymagerezd 1 csirkemellfilé 20 dkg natúr krémsajt 10 dkg reszelt sajt 1 dl víz 1 kk ételízesítő 1 kk szárított oregánó só, bors
A gombát és húst falatnyi darabokra vágom. 1 ek olajat felforrósítok, rádobom a fokhagymát és a húst, kb 5 percig sütöm, míg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáborítom a gombát, még 5 percig sütöm. Belekeverem a listet, fél perc múlva a krémsajtot. Felöntöm vízzel, simára keverem. Fűszerezem, majd puhára főzöm a húst. Ha túl sűrű, tejjel lehet lazítani. A tésztát közben kifőzöm, tálaláskor reszelt sajtot szórok a tetejére.
|