Paradicsomleves másképp
2006.01.20. 07:06
Egy csoporttársam készíti így a levest, ez sósabb, de nagyon finom!
Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 kis konzerv paradicsomsűrítmény 1 ek liszt só, bors, bazsalikom 2 dl tejszín
A hagymát finomra vágom, kevés olajon megfonnyasztom. Ekkor hozzáreszelem a fokhagymákat, keverek rajtuk párat, míg illatozni kezdenek. Ekkor hozzáteszem a paradicsomkonzerveket, megint kavargatom, míg átmelegednek. Belekeverem a lisztet (berántom), majd felöntöm kb 1 l vízzel apránként. Fűszerezem. Elég felforralni, nem kell már nagyon főzni, a végén a tejszínnel dúsítom. Nagyon finom lesz, ha parmezánsajtot is reszelünk bele!
Pici orsótésztát javaslok hozzá.
|