Rakott káposzta
csirkemano 2006.02.23. 18:39
Összeállítani nem időigényes, utána pedig a sütőben egyedül is elvan :)
50 dkg savanyú káposzta kevés olaj, pici víz 50 dkg krumpli kolbász és szalonna, vagy karaj, esetleg tarja és szalonna 2-3 pohár tejföl
A káposztát az olajon, pici vízzel puhára pároljuk egy lábasban. Közben a krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk. Ha húst teszünk bele, azt kiklopfoljuk, bedörzsöljük sóval és borssal, majd hirtelen mindkét oldalát kevés olajon kisütjük. Egy tűzálló tálban rétegezzük: alulra káposzta kerül, arra krumpli, majd kolbász vagy az elősütött hús, ismét káposzta, majd bőségesen nyakon öntjük tejföllel. A végén szalonnával megszórjuk, vagy baconcsíkokat helyezünk rá. Sütőben összesütjük.
|