Pásztortarhonya
2006.02.23. 18:45
Ezt a receptet egy régi Príma Konyhában olvastam, és most jött el az idő, hogy kipróbáljam. Az eredmény? Próbáld ki te is! ;)
5 dkg füstölt szalonna 1 fej hagyma 4 közepes krumpli 20 dkg tarhonya bors, pirospaprika, só házi kolbász
A szalonnát kis kockákra vágom, olajon a zsírját kiolvasztom. A hagymát apróra vágom, hozzáadom a szalonnához, üvegesre sütöm. Erre szórom a tarhonyát, megpirítom. A tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, sóval, borssal, majd felöntöm 6-7 dl vízzel (6 dl kell a gépi, kisebb szeműhöz, 7 dl a házihoz). Felforralom, majd a közben kockára vágott krumplit is hozzáadom. Lefedve,kis lángon kb 10 percig főzöm, majd egy nedves konyharuhát terítek a fedő alá, így minden szem bepuhul.
|