Sajtos-tejszínes krumpli
2006.06.07. 11:49
Maga az összeállítás hamar megvan, viszont sokáig kell sülnie!
Hozzávalók: 1 doboz sonkás kocka sajt 1,5 dl tejszín 1,5 kg krumpli, meghámozva, ubireszelőn nagyon vékonyra szeletelve só, bors, 2 gerezd fokhagyma 20 dkg szeletelt sonka 1 liter megmelegített tej 5 dkg vaj
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy 20x40 centis tepsit kivajazunk. A sajtokat a tejszínnel kikeverjük, ráreszeljük a fokhagymát, fűszerezzük. Beleforgatjuk a krumplit, majd felöltjük annyi tejjel, hogy majd jó szaftos legyen a végeredmény (nekem nem kellett 1 liter). A tepsibe belecsíkozzuk a sonka felét, rátesszük a krumpli felét, sózzuk, borsozzuk. Megint sonka jön, maradék krumpli, só, bors. Végül rámorzsoljuk a vajat. Letakarva sütjük 1 órát, majd levéve a fóliát még fél órát, hogy megpiruljon.
Amit legközelebb másképp fogok: sonkás helyett natúr sajtot fogok használni, nekem nagyon kiérződött ez a sonkás íz. Illetve fogok belekeverni reszelt füstölt sajtot is.
|