Rakott karfiol másképpen
csirkemano 2006.06.16. 11:51
Anyukám készíti így a rakott karfiolt, bátran megkóstolhatják azok is, akik nem szeretik ennek a zöldségnek a jellegzetes ízét, mert teljesen belesimul a harmóniába!
A sütőt előmelegítjük 200 fokra vagy közepesre. Egy tejfölt kikeverünk egy egész tojással, kicsit megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint zöldfűszerrel ízesítjük. Egy fej karfiolt rózsáira szedünk, megmossuk, forrásban levő vízbe dobjuk 3-4 percre majd lecsöpögtetjük. Néhány krumplit megpucolunk, vékony karikára vágjuk. Kivajazunk egy nagyobb tepsit vagy jénait, alulra lefektetjük a krumplit. Erre jön egy réteg karikára vágott vöröshagyma, majd a karfiol. Na most kicsit sózunk, borsozunk, meghintjük kockára vágott baconszalonnával, majd mindezt nyakon öntjük a kikevert tejföllel. Ráadásnak a tetejére mehet bőségesen reszelt sajt. Letakarva kezdjük sütni, a végén levesszük a tetőt, hogy rápiruljon a sajt.
|