Rakott túrós-szilvás palacsinta
2006.06.16. 12:07
Stahl Judit receptje, kipróbáltam, megszerettem nagyon!
A palacsintához: 15 dkg liszt 5 dkg olvasztott, langyosra hűlt vaj 4 dl tej 1 ek cukor 1 csipet só 3 tojás
A töltelékhez: 50 dkg túró 1 citrom reszelt héja 15 dkg porcukor 10 dkg vaj 2 dl tejföl 1 vaníliarúd kikapart belseje, vagy 1 cs bourbon vaníliás cukor 10 dkg aszalt szilva teában vagy rumban megáztatva, apróra vágva, lecsöpögtetve
Plusz: 15 dkg szilvalekvár 3,5 dl tejföl, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája összekeverve
A palacsinta hozzávalóiból kikeverjük a tésztát (gyorsabb, ha botmixerrel dolgozunk), majd 30 percre félretesszük pihentetni. Közben kikeverjük a tölteléket a hozzávalókból. Kisütjük a szokásos módon, csak picit vastagabbra érdemes. Megtöltjük, feltekerjük, félbevágjuk a palacsintákat. Kivajazunk egy közepes tepsit, a palacsintákat a vágott oldalukkal felfelé kissé egymásra fektetve beletesszük, majd megpötyögtetjük a lekvárral. Az egészet megkenjük a kikevert tejfölös-tojásos keverékkel, még pötyögtetünk rá lekvárt, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt átsütjük. Melegen tálaljuk, bár ha marad, hidegen is finom!
|