Paradicsomleves a leggyorsabban
csirkemano 2006.09.05. 10:23
A hagyományos, édes paradicsomleves, ahogy én készítem.
Hozzávalók:
2 ek olaj 1 ek liszt pirospaprika 1/2 l paradicsom ivólé (fűszer nélküli) 1 kisebb fej vöröshagyma só, cukor betűtészta vagy rizs
Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd keverés közben lassan felöntjük egy csésze hideg vízzel. Hozzáöntjük a paradicsomlevet is, végül még fél-egy liter vizet. Visszarakjuk a tűzre, beletesszük az egész hagymát (megtisztítva), kicsit sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk. Ha felforrt, fél csésze tisztított rizst szórunk bele, vagy betűtésztát. lassan főzzük, míg megpuhul a hagyma és a rizs/tészta. Tálalás előtt kivesszük a hagymát belőle.
|