Rakott cukkini
csirkemano 2006.09.05. 10:30
Hamar előkészíthető étel, a sütőben meg már elvan egyedül is...
Mennyiségeket nem tudok írni, mi 4-en két napig ettük 3 cukkiniből, és kb 60 dkg darált húsból...
Darált húst készítünk el előbb pörköltösen, vagyis kevés olajon apróra vágott hagymát párolok, rádobom a húst, kevergetve fehéredésig pirítom. Majd megszórom pirospaprikával, kicsi vizet öntök alá, sózom, borsozom, puhára főzöm a húst. Közben rizst teszek fel főni, nem kell egészen puhára, mert még sütjük is. A cukkinit megmosom, végét levágom, megpucolom, kettévágom hosszában, a belsejét kanállal kikaparom. Az elkészült húshoz keverem a rizst, meg a kikapart cukkinibelsőt, és elkezdem a rétegezést: Kivajazott tepsibe alulra cukkini kerül, erre a húsos réteg, cukkini, hús stb, tetejére cukkini maradjon. Nyakonöntöm tojással kikevert reszelt sajttal, és mehet az előmelegített sütőbe... Közepes lángon sütöm, míg piros-ropogós lesz a teteje.
|