Almás-savanyú káposztás ragu
2007.01.09. 08:14
Stahl kipróbált receptje! Nekünk nagyon bejött
Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
30 dkg csirkemellfilé/pulykamell só, bors fél fej nagyobb vöröshagyma 1 fokhagymagerezd olivaolaj pirospaprika 25 dkg savanyú káposzta 15 dkg alma 2 babérlevél őrölt kömény tálaláshoz: tejföl
A husit 2 centis darabokra vágom, sózom-borsozom, majd felhevített olajon hirtelen megsütöm. Kiszedem egy tálra, amaradék zsiradékhoz adok még egy evőkanál olajat, megpárolom rajta az apróra vágott hagymát. Ha üveges, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is, de csak párat keverek rajta. A tűzről lehúzva meghinbtem pirospaprikával, beleforgatom a káposztát. Az almát megmosom, héjastulcentis cikkekre vágom, közben kiszedem a magházat. Ezt is a káposztához keverem, hozzáadom a babérlevelet és a köményt. Aláöntök 2 deci vizet, majd lefedve kb 20 perc alatt puhára párolom. Végül visszakeverem hozzá a félretett husit is. Tálaláskor tejfölt adok hozzá.
|