Gombás rostélyos
2007.01.15. 14:21
Átdolgoztam egy hagyományos serpenyős rostélyos receptet...
Hozzávalók 4 főre:
4 vastag szelet rostélyosnak való marhahús só, bors, olaj 1 vöröshagyma csiperkegomba (1 nagyobb doboznyi) szerecsendió, 1 fokhagyma vörösbor
Köretnek: krumplipüré
A húst enyhén kiklopfolom, sózom-borsozom, majd egy serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütöm mindkét oldalát. Utána átteszem egy tepsibe, előmelegített sütőben 200 fokon jól átsütöm. Közben az előző serpenyőben visszamaradt olajban megpárolom az apróra vágott ahgymát, rádobom a cikkekre vágott gombát, átsütöm. Ha már csak kevés lé van alatta, ráreszelem a fokhagymát, fűszerezem szerecsendióval, borssal, rálöttyintek kevés bort. Összeforralom, kész.
|