Spenótos-fetás pirog
forrás: Príma Konyha 2007.01.29. 12:58
Ez az étel nem tartozik a fél órás kaják közé, de mégsem bonyolult... és finom! Magában, sör mellé vagy köretnek is elmegy.
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta 15 dkg spenót 2 gerezd fokhagyma 10 dkg feta sajt 0,5 dl natúr joghurt só, bors 1 tojás
A vajas tésztát lisztezett nyújtódeszkára tesszük zacskó nélkül, hogy kiolvadjon. A spenótot kevés olajon a zúzott fokhagymával megpároljuk (pár perc). A fetát villával összetörjük, elkeverjük a joghurttal, kicsit megborsozzuk, majda spenóthoz keverjük, de rögtön le is vesszük a tűzről. A felengedett tésztát kb 3mm vastagra nyújtjuk, majd 12 négyzetre vágjuk (nekem kb 10x10 centisek lettek). A kihűlt spenótos tölteléket rátesszük a négyzetek egyik sarkára, ráhajtjuk a másik oldalt, hogy csinos kis háromszögeket kapjunk. A széleket jól összenyomjuk. Ezeket sütőpapírral fedett tepsire tesszük, megkenjük egy felvert tojással, és 220 fokon kb 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
|