Tárkonyos húsgombócleves
Forrás: Príma Konyha 2007.01.29. 13:03
Laktató, pikáns leves! Viszont bele kell kalkulálni, hogy a gombócoknak állni kell egy fél órát főzés előtt...
Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 25 dkg darált hús 2 tojás 5 dkg búzadara bors, ételízesítő 1,2 l szűrt húsleves, vagy leveskockából készült húsleves 2 dl tejföl 1 ek liszt tárkony, citromlé
A hagymát és fokhagymát tisztítás után apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A hússal, tojással, búzadarával összedolgozzuk a hagymákat, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, majd letakarva hűtőben min. fél órát állni hagyjuk. A levest felforraljuk, a húsos masszából nedves kézzel diónyi gombócokatformálunk, beledobjuk a levesbe, majd lassú tűzön kb 20 percig főzzük. A végén a tejfölbe elkevert liszttel behabarjuk, tárkonnyal és citromlével pikánsra ízesítjük.
|