Pórés-szalonnás krumplikrémleves
Príma Konyha 2008/Április 2008.04.14. 14:02
Gyors, laktató és finom :)
Hozzávalók:
1-1 vöröshagyma és póréhagyma
4 nagyobb krumpli
3-4 dkg vaj
2 babérlevél
fél kk kakukkfű
1,5 l csirkehúsleves (kockából is jó)
1 dl főzőtejszín
só, bors
4-5 szelet szalonna
A kétféle hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A krumplit is karikára vágjuk. A póréból egy keveset félreteszünk.
A vajat egy lábosban felolvasztjuk, rátesszük a hagymákat, nmegfonnyasztjuk, majd lefedve, néha megkeverve megpároljuk (kb 6-8 perc). Ezután rátesszük a krumplit, felöntjük a levessel, és puhára főzzük.
A főzőtejszínnel simára turmixoljuk (kicsit hagyjuk kihűlni előbb, és feltétlen vegyük ki a babérleveleket is!), egyszer felforraljuk.
Tálaláshoz a szalonnát pirítsuk zsírjára, majd rátesszük a félretett pórékarikákat is, összefonnyasztjuk, majd levesbetétként adjuk a leveshez.
|