Dödölle
2005.02.01. 14:54
Ugye ismerős? Talán még a mondóka is beugrik. Itt megtudhatod, hogyan készül. Épp egyévesek kezébe való gombócokat kapunk a végén.
Hozzávalók:
3 nagyobb krumpli 6 ek liszt 1 kis fej hagyma 1 ek margarin 2 kk só
Öntethez: 1 nagy fej hagyma pirospaprika 1 dl tejföl személyenként
Főzzük meg héjában a krumplit. Még forrón hámozzuk meg, törjük össze. Ha kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel, reszelt hagymával, margarinnal és a sóval. Több lisztre is szükség lehet, akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Forrásban levő sós vzbe tesszük a tésztából formázott diónyi gombócokat. Ha feljött a víz tetejére, még 3-4 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, egy kis olvasztott vajjal meglocsolva félretesszük.
Az öntethez némi olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáöntjük a tejfölt. Tálaláskor ezzel öntjük nyakon a gombócokat.
|