Rizsfelfújt
2005.02.01. 15:13
Próbáljuk ki, hogy a cukros lekvár helyett friss gyümölccsel, esetleg turmixolt gyümölcspéppel tálaljuk.
Anyukám receptje szerint!
Hozzávalók:
1 liter tej 2 tasak gyorsrizs (2x125g) csipet só kb 2,5 dkg vaj 1 tasak vaníliás cukor ízlés szerint cukor, fahéj 3 tojás
A tejet csipet sóval felforralom, beleszórom a rizst (zacskó nélkül). 10-15 perc alatt puhára főzöm, az a jó, ha nem szívja fel az összes tejet (nem szárad majd ki). Belekeverem a vajat, a cukorral kikevert tojássárgáját, a felvert tojásfehérjét, majd egy tűzálló tálba öntöm a keveréket. Közepes lángon sütöm kb 10-15 percet, míg aranybarna lesz a teteje.
|