Parmezános tészta
2005.02.24. 07:29
Néhány hozzávaló, pár perc, és kész is az illatos, finom tésztavacsora...
Tipp: a parmezán elég drága, karakteres ízű sajt, amit inkább fűszerként kell használni, mintsem nagy mennyiségben. Mi szoktunk venni egy nagyobb darabot, ami aztán a mélyhűtőben csücsülve várja, mikor reszelünk belőle egy keveset...
Hozzávalók:
25 dkg masnitészta 5 dkg frissen reszelt parmezán +egy kevés a tálaláshoz 6 dkg vaj 3 dl tejszín frissen őrölt fekete bors szerecsendió
A tésztát a csomagolásán feltüntetettek szerint feltesszük főni enyhén sós vízben. Közben ráérősen elkészítjük a szószt: a parmezánt megreszelem, a vajat egy kisebb edényben megolvasztom. Ha már folyik, hozzáöntöm a tejszínt, beleszórom a sajtot, fűszerezem sóval, szerecsendióval. Felforralom, megvárom, amíg kicsit besűrűsödik, közben megkevergetem. A végén, ha kell, megsózom. A tésztát lecsöpögtetem, majd összeforgatom a szósszal. Még melegen, még egy kis reszelt parmezánnal megszórva tálalom.
|