Brokkolisaláta
2005.04.26. 08:54
A brokkoli nagyon egészséges, az öntet pedig minden salátához nagyon finom!
Hozzávalók 1 adaghoz:
kb 45 dkg brokkoli (megtisztítva 30 dkg, fagyasztott is jó) fél szikkadt zsemle 2 fej retek/ fél kaliforniai paprika (piros, húsos)
Az öntethez: 4 dkg frissen reszelt parmezán 3/4 dl olivaolaj 2 ek citromlé 2 kk mustár 1 gerezd reszelt fokhagyma bors
A brokkolit rózsáira szedve forró, enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzöm, majd papírtörlőre szedem. A zsemlefelet felkockázom, száraz teflonserpenyőben kevergetve megpirítom. Az öntethez valókat turmixgépben pépesítem. A retket/paprikát felkockázom, összeforgatom a brokkolival,hozzáadok 1 evőkanálnyit az öntetből (ne többet, nagyon intenzív íze van!). A pirított zsemlekockát csak tálaláskor szórom a tetejére.
Tipp: a maradék öntet 1 hétig hűtőben eláll, bármilyen nyers salátához ideális!
|