Kenyértorta
2005.06.19. 20:54
Nagyon jó módja a megmaradt szikkadt kenyér hasznosításának, és nem érződik rajta, hogy kenyérből van!
Hozzávalók:
7-8 szelet kenyér 5 dl tej 3 tojás 15 dkg cukor 7 dkg olvasztott vaj 1 cs vaníliás cukor 2 ek őrölt fahéj ízlés szerint aszalt gyümölcsök (mazsola, szilva, sárgabarack stb)
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A nagyobb aszalt gyümiket összevágom, a kenyeret összetépkedem (én a héja nélkül szoktam), majd ezeket együtt tejbe áztatom 15 percre. Közben felverem a tojásokat, elkeverem benne a többi hozzávalót is. Összevegyítem az áztatott kenyérrel, majd kivajazott kerek tortaformába teszem, 50 percig sütöm. Vigyázat! Érdemes alá tenni egy nagyobb tepsit, mert kifolyhat a formából sülés közben!
Tipp: tálaláskor öntetet, vaníliás pudingot is kínálhatunk hozzá!
|