Paradicsomszósz zöld tésztához
2005.07.26. 07:00
Nagyon finom, egyszerű, gyors, színes! Kiváló vacsoraétel, bár mi ebédnek se vetjük meg...
Hozzávalók 3 nagy adaghoz
színes, mutatós csavart tészta, legjobb a zöld színű fél kg érett paradicsom 2 ek olivaolaj 1 gerezd zúzott fokhagyma 1 dl zöldség/csirkelevesalap (kockából) kis csokor friss bazsalikom (vagy 2 kk szárított) 1 ek paradicsomsűrítmény tálaláshoz reszelt sajt bors
A paradicsomokat forrásban levő vízbe mártom, 20-30 másodpercre, majd leöblítem hideg vízzel, és lehúzom a héjukat. Összevágom őket. Az olajat megforrósítom, beledobom a fokhagymát, de mielőtt megégne, lekapom a tűzről. Hozzáadom a paradicsomdarabokat és a levesalapot. Takarékon, fedő nélkül 10 percig főzöm, ekkor belekeverem a sűrítményt. Együtt főzöm további 5-10 percig. Az utolsó percben fűszerezem a borssal és a bazsalikommal. Botmixerrel lehet pépesíteni, ha túl darabos marad. A tésztát a rajta levő útmutató szerint megfőzöm, majd a szósszal és reszelt sajttal meghintve tálalom.
Tipp: ha több szószt készítünk, fagyasztóban 3 hónapig tárolhatjuk!
|