Őszibarackdesszert
csirkemano 2005.08.07. 07:51
Uncsi már a barack natúron? Próbáld ki az alábbi receptet, gyorsan megvan!
Hozzávalók: (4 főre)
6 nagyobb őszibarack 5 dkg finomliszt 5 dkg zabpehely 5 dkg cukor 1-1 csipet őrölt fahéj ill. reszelt szerecsendió 8 dkg vaj
A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeverésest 180 fokra). A barackokat megmosom, félbevágom, kiszedem a magjukat, majd egy tűzálló tálba teszem egymás mellé, üreggel felfelé. A lisztet összekeverem a zabpehellyel, cukorral, fűszerezem, majd összedolgozom a vajjal. Rámorzsolom a barackokra a tésztát, majd a meleg sütőben kb 15 percet sütöm, amíg kicsit megkapja a tetején a tésztát. Azon melegében tálalom.
Tipp: sárgabarackból is ki lehet próbálni!
|